Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
14 april 2023

Teken je gesprek over: weerbaarheid, zelfvertrouwen en pesten

Deze verdiepingsdag kan alleen gevolgd worden door mensen die de basiscursus van Teken je gesprek® al gevolgd hebben (zie website Cursussen Teken je gesprek).

Inhoud:

In deze verdiepingsdag leer je hoe je gesprekken met leerlingen rondom weerbaarheid, zelfvertrouwen en pesten kunt aangaan en visueel kunt ondersteunen.

Opzet:

Je krijgt praktische oefeningen die je met je cliënt kunt doen. Je leert welke sjablonen je in kunt zetten. Ook leer je nieuwe sjablonen voor situaties waarin gepest wordt of grensoverschrijdend gedrag vertoond wordt.
Om een goed resultaat te bereiken (dat betekent in dit geval: het pesten stopt), is het in de gesprekken met de pester en de gepeste nodig, dat jij als begeleider, mentor of coach een heldere spiegel bent. Hoe je dit kunt bereiken en waarom dat zo belangrijk is, leer je op deze dag.

​De aanpak van Teken je gesprek® komt het beste tot zijn recht bij individuele begeleiding of in een kleine groep.

Zelf meenemen:

Gevoelenskaarten, kwaliteitenkaarten, helpende gedachten (is reeds in het bezit na de basiscursus). Voor verbruiksmateriaal wordt gezorgd (stiften en een A3 tekenblok/ A3 papier).

Opbrengsten:

Na afloop van deze cursus…

  • ben je in staat gesprekstekeningen te maken met kinderen en jongeren over zelfvertrouwen – weerbaarheid – en het aangeven van grenzen (reageren op grensoverschrijdend gedrag)
  • heb je geleerd hoe je zowel de pester als de gepeste in een individueel gesprek kunt helpen de pestsituatie te doorbreken
  • heb je handige stappenplannen van sjablonen over vergroten weerbaarheid en zelfvertrouwen ontvangen
  • heb je hulpmiddelen ontvangen (twee werkboekjes) die we ontwikkeld hebben om de pester en gepeste inzicht te geven over wat er gebeurt en wat ze zelf kunnen doen om dit te doorbreken, maar ook de begeleider meer informatie geeft om de juiste stappen te zetten om het pesten te doorbreken.

Overige informatie:

Doelgroep: Iedereen die de basiscursus heeft gevolgd, al werkt met Teken je gesprek® en handvatten wil hebben om dit goed in te zetten bij zelfvertrouwen en weerbaarheid.
Aantal deelnemers: maximaal 16
Datum: vrijdag 14 april 2023
Tijd: 09.00 – 15.00 uur
Locatie: vergaderruimte Samenwerkingsverband VO-VSO Nijmegen e.o., Streekweg 20 te Nijmegen. Ingang Oost.

Over de workshopgever/trainer:

Annemarie is trainer van Teken je gesprek®. Zij bedacht en ontwikkelde samen met Adinda de Vreede, bedenker van Teken je gesprek®, de toevoegingen rondom weerbaarheid, zelfvertrouwen en pesten. Annemarie werkt al 8 jaar als trainer voor Teken je gesprek® en is daarnaast werkzaam in haar eigen onderwijs- en coachingspraktijk en ondersteunt kinderen, jongeren, ouders en professionals bij uiteenlopende problemen rondom leren en gedrag. www.annemarielaseur.nl

Inschrijving Teken je gesprek over: weerbaarheid, zelfvertrouwen en pesten

    Zonder calamiteiten of corona-gerelateerde belemmeringen gaan we ervan uit dat je deelneemt na inschrijving. Uiteraard is doorgang ook afhankelijk van de Coronamaatregelen. Bij inschrijving rekenen we op jouw komst. Wanneer het een door het SWV ingekochte externe scholing betreft, worden bij annulering zonder dat een vervanger wordt gestuurd, annuleringskosten in rekening gebracht (behoudens calamiteiten). Contact: info@samenwerkingsverbandvo.nl